G-Star V.Z.

Toine Hoefs: “Rassige merrie met een extra draf erin!”

G-Star V.Z. scoorde vandaag maar liefst 80 punten voor exterieur tijdens stamboekkeuring in Nistelrode. Hiermee heeft de merrie laten zien genoeg in haar mars te hebben om naar de Nationale Merriekeuring te gaan.

Stal ’t Kantje is het decor van de KWPN stamboekkeuring waaraan onze merrie G-Star V.Z. deelneemt. Regio-inspecteur van Noord-Brabant, Toine Hoefs, beoordeelde de paarden samen met Marijke Kool. ‘Van de 37 aangeboden paarden hebben we er tweeëntwintig ster kunnen maken. Gemiddeld hebben we goede kwaliteit gezien met enkele uitschieters. De Brabantse fokkers zijn op de goede weg voor wat betreft het exterieur en de beweging. De enige kanttekening die ik wil plaatsen, is dat de correctheid van het fundament goed in de gaten moet worden gehouden.

Twee merries kregen nog de fraaie score van 80 punten voor exterieur en 85 voor beweging. Daaronder G-Star V.Z. (v. Tango) van f/g A. Koenen te Erp. Toine: ‘Een hele rassige merrie met veel bloeduitstraling en een hele fijne manier van bewegen, met een extra draf erin.’ G-Star komt uit elitemerrie Raisa (v. Welt Hit II).